Adámy Luca vagyok, pszichológus, személyközpontú tanácsadó jelölt.

A tanácsadásról alkotott elképzelésemet nagyban befolyásolták a sztoikus filozófia gondolatai. Véleményem szerint minden elakadás lehetőség a fejlődésre. Egy nehéz időszakra annak kellemetlenségével együtt akár ajándékként is tekinthetünk – az adaptív megküzdés során pozitívan változik a személyiség, és az élet adta nehézségek így az egyén szolgálatába állnak. Az emberre szeretek úgy gondolni, ahogy Carl Rogers fogalmazott: a személyiség egy fa, aminek már a magjában ott van minden tulajdonsága. Megfelelő táptalaj, elegendő napfény és víz mellett csodálatos növénnyé növi ki magát. Úgy hiszem, hogy mindenkinek erre van szüksége – egy közegre, ahol biztonságosan fejlődhet. A tanácsadás során szeretném ezt a környezetet megteremteni az egyén számára, hogy az önismeret útján válaszokra leljen, rálásson a belső folyamataira, és elinduljon egy új úton.

Az alábbi nehézségekkel fordulhat hozzám

– önismereti kérdések
– evéssel kapcsolatos nehézségek
– stressz, szorongás
– serdülő tanácsadás
– egzisztenciális kérdések

Végzettségeim

2021 Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológia MA, Felnőtt klinikai- és egészségpszichológia szakirány
2019 Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológia BA

Képzéseim

2020-22 terápiás kutya felvezetője képzés
2020 – személyközpontú módszerspecifikus képzés, Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület

Munkahelyek

2022 pszichiátriai betegek közösségi gondozója, terápiás kutyával, Soteria Alapítvány
2021 terápiás munkatárs, Humán Sztráda Nonprofit Kft.
2021 iskolapszichológus, Keszthelyi Vajda János Gimnázium

Publikációk

Adámy, L., Szládovics, L., Soltész, K., Takács, S., & Törő, K. (2018). The effects of contested divorce on children’s emotional state based on their family drawings and life quality. Integrative Neuroscience Research, 2(1.), 1–7.
Törő, K. , Pazdera, N., Adámy, L., Bártfai, A., Hadházi, É., Kövesdi, A., Takács, Sz., Földi, R. (2019). The effects of contested divorce on adolescent’s and parent’s resilience. Journal of Social Science and Humanities Research. Vol. 4., Issue 6.

 

Online időpontfoglalás