Puskás Barbara vagyok, klinikai szakpszichológus.

Pszichológusi munkám keretében hét éve foglalkozom felnőttekkel és kamaszokkal. Szakmai tapasztalataimat szenvedélybetegek segítésében, nappali kórházi ellátásban, gyermekotthonban és idősek pszichés támogatása során szereztem.

Pszichológusként sokféle korú, élethelyzetű, társadalmi státuszú emberrel találkozom. Ezek a találkozások újra és újra megerősítenek abban, hogy változni, változtatni, lelki munkát végezni, pszichés fejlődést elérni, mélyebb önismeretre szert tenni bármikor, bármely életszakaszban lehet. A terápiába való belépéshez a legfontosabb – amellett, hogy meglegyen az összhang pszichológus és kliense között -, a motiváció és annak elfogadása, hogy a terapeuta egy átmeneti, segítő kéz. Helyettem nem dönthet, csak segíthet meghozni a döntéseimet.

B. Puskás Barbara klinikai szakpszichológus

Támogatni tud abban, hogy érzéseimet, szükségleteimet fel merjem vállalni és úgy tudjam kezembe venni életem irányítását, hogy másokra is tekintettel legyek. Ehhez azonban őszinteségre és bizalomra lesz szükség, melynek kialakulására kinek kevesebb, kinek több időt kell rászánni.

  Biztatva várom mindazokat, akik a terápia biztonságos, elfogadó és ugyanakkor objektív légkörében szeretnének nehézségeikre megoldásokat találni. A terápia egy olyan közös munka, melynek során együtt keresünk válaszokat a kérdéseire, feltárván belső konfliktusait és azok eredetét, miközben feltérképezzük az Önben rejlő lehetőségeket.

A következő nehézségekkel fordulhat hozzám

– életvezetési problémák, elakadások
kapcsolati, párkapcsolati nehézségek
önértékelési zavarok
– önismereti kérdések
különböző eredetű szorongások, félelmek

Várom továbbá azokat a serdülőket és fiatal felnőtteket, akik önbizalomhiánnyal, családi konfliktusokkal küzdenek és keresik a hivatásukat, helyüket az életben.

Végzettségeim és folyamatban levő képzéseim

2016 Klinikai felnőtt szakpszichológus (Pécsi Tudományegyetem; működési nyilvántartási szám: 1953.)
2014 250 óra pszichodráma önismeret (Magyar Pszichodráma Egyesület)
2011 Családterapeuta: 200 órás elméleti és módszertani képzés sikeres vizsgával zárva; szakmai gyakorlat; 100 óra szupervízió (Magyar Családterápiás Egyesület)
2010 Pszichológus (Szegedi Tudományegyetem)
2005 Magyar bölcsész és tanár (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)

Munkahelyek

2021 október – Budai Irgalmasrendi Kórház – klinikai szakpszichológus
2013-2015 – Ébredések Alapítvány – klinikai gyakorlat
2011-2021 – Esze Tamás Gyermekotthon – pszichológus
2011-2013 – Merényi Gusztáv Kórház Addiktológia – pszichológus önkéntes
2007-2010 – Rákóczi Szövetség – adminisztrátor, rendezvényszervező
2004-2007 – Farkas Edith Szeretetotthon – foglalkoztatás szervező, mentálhigiénés

B. Puskás Barbara klinikai szakpszichológus